woensdag 17 april 2013

Compleet mislukt...filet americain

Na het één en ander gelezen te hebben over natuurlijk kleuren, wilde ik het ook eens gaan proberen. Met tomatenpuree zou ik een mooie zacht oranje kleur krijgen. Dus ik tomatenpuree ingevroren (anders verbrand het) en toen aan de slag. Maar zelfs in bevroren toestand begon het al ontzettend te stinken toen ik er het NaOh bij deed. Pfff echt een stand! Dat had al een waarschuwing voor me moeten zijn maar ik ging gewoon verder.

Nadat ik het bij m'n oliën had gedaan, kreeg ik nou niet bepaald een mooie zacht oranje kleur. Het was zelfs fel oranje. Weer een waarschuwing, weer ging ik gewoon verder. Ik wist dat kleuren vervagen tijdens het "rijpen".

De zeep werd vrij snel dik dus ik heb het snel in de mal gepropt. Bovenop had ik met een stokje wat structuur aangebracht en wat groene kruiden. "Das leuk" dacht ik. Nou, niet dus. De zeep is zo vies en lelijk geworden dat ik er zelfs de foto van heb weggegooid. Gadver! Het zag er uit als filet americain en rook naar rotte eieren! Nog nooit heb ik zo'n compleet mislukte zeep gemaakt. Alles is de prullenbak in gegaan.

Later leerde ik dat die rotte geur na verloop van tijd, misschien al wel na een week, weg had kunnen gaan. Maar ik heb er nooit spijt van gekregen dat ik de zeep heb weggegooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten